‘IK WIL’ is Machtig!

Met mijn oma kon ik alles bespreken. Zij had altijd Tijd voor mij.
Nu begrijp ik dat ze die tijd gewoon nam. Zij liet zich niet voortjagen door wat moest. ‘Dat werk blijft wel liggen’ zei ze soms. ‘Dit zijn arbeidsvitaminen’ of ‘Dit gaat nu voor’.

Net zoals veel kinderen, groeide ik ooit op in een incompleet gezin. Wat was het fijn om  iemand te hebben om mee te praten. Interesse heeft in wat jou betreft. Die gewoon luistert naar wat je beweegt. Alléén als je het vraagt een mening geeft. Alles was altijd goed. Maar ze gaf wel haar eigen visie. Wijs als ze was, gaf ze gerust toe dat ze heus niet Alles wist.

Dan kwamen er ineens oude spreuken of gezegden bij haar boven, waar ik dan mee verder kon. Zoals bijvoorbeeld deze:

‘IK WIL’  dat woord is machtig
Zegt men het Ernstig Stil
Het kan een Berg verzetten
Dat ene woord ‘IK WIL’

Af en toe herinner ik mij op mijn beurt deze uitspraken. Bij schijnbaar onbereikbare wensen en verlangens. Van mijzelf of juist van anderen. Als er geen oplossing lijkt te zijn. Zo’n spreuk kan helpen. Want al weet je niet precies hoe het moet, als je wilt en jezelf wilt inzetten daarvoor. Dan ben je op de goede weg! Volharden in die wens zal resultaten brengen.

Praat over je wensen met iemand die je vertrouwt. Bel gerust als je hierover met mij in gesprek wilt. Succes met het vervullen van Jouw Wensen!

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Levenskunst. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *