Bezige Bijen

Vanmorgen voor aanvang van het werk. Een kopje koffie in de tuin. Mijmeren. Dat de zomer toch echt bijna ten einde is. De Bijen werken overuren. Het is al september en er bloeit nog van alles.

We genieten van het zicht op de hard werkende Bijen. Zij werken echt Samen. Bij het aanvliegen op de zacht wiegende bloemen, houden ze elkaar in de gaten. Soms zijn meerdere aanvliegpogingen nodig. Als ze dan samen in evenwicht zijn, de steel nog wat zijn balans zoekt, speuren ze de stampers af op nectar. Er is blijkbaar genoeg te vinden.  Ze zijn er heel druk mee. Het inspireert.

Normaal heb ik mijn garage al klaar voor als de auto naar binnen moet. De vitaminen voor extra weerstand in huis. Het is nog zó zacht dat je het zou vergeten. De R is in de maand. Niet alleen de bijen moeten zorgen voor een winterreserve. Wij mensen ook.  Hopen dat het morgen nog eens zo zacht is. Ga ik voor een extra portie vitamine B. Buitenlucht!

Ga ik mijn garage en tuinhuisje eens door. Welke spullen ga ik voor de winter nog gebruiken? Welke zeker niet? Wat kan weg? Wat wil ik behouden? Hoe berg ik het zo handig mogelijk op? Zo, dat iedereen er volgend voorjaar weer bij kan. Zonder dat er veel verplaatst moet worden.

Mijn spullen moeten mij gemak en plezier opleveren. Zodra ik merk dat ik er alleen maar werk van heb en er niet meer blij van word, probeer ik er afscheid van te nemen. Dat is de ene keer moeilijker dan de andere keer. Met spullen van je ouders, of dingen die je veel geld hebben gekost of die je van een dierbare hebt gekregen. Ik wil mezelf geen slaaf maken van mijn spullen. Dus elk jaar gaat alles wel een keer door mijn handen. Weet ik waar alles staat en wat ik nog heb.

Met mijn gedegen ervaring en rustige aanpak, bereik ik met mijn klanten ook goede resultaten. Bel als je om advies verlegen zit. Ik sta je graag te woord.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Levenskunst, Werken, Wonen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *