December is begonnen

December Alweer?!
Jah. Guur en Grillig. Koud en Nat. Sinterklaas, …Kerst en …Oud & Nieuw… Alles in één maand. Dit jaar voor het eerst écht samen. Met zijn Twee. Samen met Shen. In een nieuwe omgeving.

Mijn dochter is hem weer gevlogen. Voor een héél half jaar. Ontdekkingen doen in Zuid en Noord Amerika. Vanaf vandaag nog maar 25 weken. Voorlopig amuseert ze zich met een vriendin. In de straten en op (dak)terrassen van Buenos Aires. Daarmee hoeven we dus geen rekening te houden. Dit keer zal haar Liefste misschien zelfs meer moeite hebben met haar afwezigheid. Een volgende reis maken ze samen.
Mijn zoon heeft ook een lieve Liefste gevonden. Zij zijn met zijn twee van de partij op Kerstavond. Niet alleen eten. Ook een spel. Prima, lijkt ons leuk!
Dus Sinterklaas slaan we over, behalve dan de chocoladepepernoten…

Het is tijd voor Kerstsfeer. Slepen we dit jaar een Echte Boom naar boven? Doen we kunstig? Of alleen ’n geurig stukje op tafel?

Met mijn Dochter Zoë bij mij thuis was er geen keuze. Dan werd het een échte. Stond hij al opgetuigd te schitteren op 6 December.  Zij is altijd heel doortastend. Ook met dat soort dingen.

Heb ik wel zin in dat gesleep? Zijn we met Kerst wel thuis? Alle gehannes in mijn ééntje? Neeh, dat getut vind ik een voorbereiding op de Feestelijkheden. Dat doe je Samen.
Gezellig. En de Kerstkaarten? Ook altijd goed voor een avondje creatief met papier.

De komende weken achterom kijken. Liefst Samen. Overzien wat er geworden is van de plannen voor 2013… Best goed zulke lange avonden. Met een kaarsje en een wijntje. Gitaarmuziek. Knus toch!? Meteen onze wensen en Dromen voor 2014 en verder doornemen. Heerlijk als je er de tijd voor wilt nemen.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Levenskunst. Bookmark de permalink.