Heerlijke Handigheidjes

Met een glimlach ververs ik de zak waarmee het plastic elke maand wordt opgehaald. Waarom? Gewoon. Omdat het een heerlijk eenvoudig klusje is geworden!
Sinds we gewend zijn aan het scheiden van plastic en papier, merk je dat er heel wat plastic gebruikt wordt. De zak zit zó weer vol en puilt uit. Dat moment is geen probleem meer voor mij.
Ik denk terug aan de momenten dat ik geen nieuwe zak kon vinden. Eerst een grijze huisvuilzak gebruikte om later alle afval weer om te pakken.
Tegenwoordig is het hier kinderlijk eenvoudig. De zak haal ik uit de bak en strik ik dicht. Onderin de bak ligt een kleine voorraad aan speciale plastic afval zakken. De nieuwe zak diep ik van de bodem, breng hem op zijn plaats en zet de bank weer terug op zijn plek. Vrolijk zet ik de volle zak in de schuur. Als ik de voorraad zie slinken, bestel ik alvast nieuwe zakken bij de gemeente. Zo staat er ook een klein afvalbakje volgens hetzelfde principe Mét biologisch afbreekbare zakjes voor groen afval. Werkt prima!
Op de koelkast staat een doos uit de supermarkt voor oud papier. Als  die vol is vouw ik hem dicht en zet hem achterin de auto of in de schuur. Tegen die tijd heb ik een keer bij bij supermarkt een geschikte nieuwe doos gevonden. Onderweg rijd ik langs de container voor het afleveren van de doos oud papier.
De grijze bak vullen? Daar doen we nu veel langer over. Maar goed ook. Want sinds we op het nieuwe adres wonen, slaan ze het legen van onze bak nog wel eens over. Heel vervelend. We zijn er niet achter waarom ze hem laten staan. Onze grijze bak krijgt nu een herkenningsteken. ’n levensgrote koeiensticker. Zetten we hem de volgende keer gezellig bij alle andere bakken. In de hoop dat we hem weer koe-veilig, vooral léég, terug vinden aan het einde van de ophaaldag!
Zo verzin ik voor alle veranderingen weer nieuwe handigheidjes.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *