Het Lichten van de Zee

Als je het nog nooit hebt gezien, geloof je niet dat het bestaat.  ‘Leuk idee om jonge meisjes naar het strand lokken voor een beetje zoenen’, dacht ik ooit. En ik ging, want het was een leuke jongen!

Maar het Lichten van de Zee bestaat….Prachtig om mee te maken!

Wiki luidt: Bioluminescentie is het uitstralen van licht door levende organismen onder invloed van chemische processen in dat organisme. Technisch gezien licht de zee zelf dus niet, maar de micro-organismen die oplichten door aanraking of prikkels.

Vond het jammer dat prikkels nodig zijn om die schittering te veroorzaken. Iemand anders die je laat stralen. Ik lees veel over persoonlijke ontwikkeling. In de waan dat ik het alleen kan. Zonder prikkels van buitenaf. Gewoon Zinvol Leven. Dat is alleen tijdelijk bereikbaar. Het leven is een pad. Het gaat niet om het eindstation. Het is de kennis en ervaring die je op de route opdoet waar het om gaat. Dat eindpunt zul je wellicht niet eens bereiken. Er is immers altijd weer afleiding…

Die prikkels en de aanraking zijn er om ons BEWUST te maken. Je te vragen alert te blijven! Zit je nog op de goede weg? Op Jouw Eigen Goede Weg?

In de bieb lag ‘Wie is hier nou de Baas!?’ van Pep Degens. Nooit van gehoord. 119 pagina’s in één ruk uitgelezen. Hij wist mij vanuit een ander perspectief met een verfrissende blik op de aloude stof te wijzen. Geen lange theorieverhalen. Opgaven en stappen maken. Mooi gedaan.

Op dezelfde manier las ik Dromen Durven Doen; Heb een weekeind SHINE gedaan om te ‘empoweren’ samen met andere vrouwen. Volgde verschillende andere cursussen. Lees en discussieer veel én geef zelf workshops…

Het gaat hier om ONS éénmalige Leven. Daarvan wil ik het beste maken! Leef vanuit mijn hart en ben bereid een tegenslag te ondervinden. Wie doet mee? Kom met een vastberaden besluit zodat anderen met respect je pad vrijmaken. Wonderen kunnen best bestaan! Kom tot actie en zorg voor het Lichten van de Zee!

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Levenskunst. Bookmark de permalink.