Je Eigen Voedselbank

Bij kassa’s heb ik mijzelf tot gewoonte gemaakt vóór het afrekenen nogmaals stil te staan bij de vraag: ‘Heb ik dit nu écht nodig?’ Verrassend hoe ik (bij kleding vaak) denk: ‘Ach, welnee..’ Dit is een budget en ruimte/organisatie tip waar ik al veel van mijn klanten mee heb kunnen helpen.

Met eten de komende tijd wil ik ook extra kritisch zijn. Zeker nu de houdbaarheid data van verschillende verpakkingen nadert. Alles van 2015 moet er deze maand nog aan geloven!
Bij mij thuis wordt dus op het ogenblik de keukenkastjes geruimd. Hoe ik dat adviseer?

Haal uit je (keuken)kastjes alle aanwezige etenswaren bij elkaar. Ga vanuit daar sorteren op inhoud en datum. Stel daarmee een aantal aantrekkelijke en originele menu’s voor de komende dagen samen. Je staat versteld hoe leuk je verschillende ingrediënten kunt combineren. Pasta, saus, blikken fruit of potten groenten. Wees creatief en varieer. Het doel is zonder naar de supermarkt te gaan de komende dagen een voedzame maaltijd te maken en door de voorraad voedsel in huis te raken.

Natuurlijk hoort daarbij ook de voorraad in de koelkast en de diepvries. Al zou ik de diepvries pas het laatst leeghalen, omdat spullen anders gaat ontdooien. Dan kun je het meteen weggooien. Wat ook lekker opruimt, maar zonde is.

Veel mensen hebben in onze tijden van recessie bij het opmaken van de balans van inkomsten en uitgaven deze maand een saldo tekort. Geen nood als je van een creatieve en pragmatische aanpak houdt. Speel deze maand zogezegd je eigen voedselbank!
En maak meteen de koel- en keukenkastjes lekker schoon.

Ik wens jullie een bijzonder smakelijke week in de aanloop naar Kerst.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.