Jij bent de BAAS!

Het is zomer. Lange dagen en warme avonden. Eindelijk.

De afgelopen periode had ik weinig drang om te bloggen. Geen grote problemen. Geen bijzondere idee├źn. Mensen geholpen en blij gemaakt. Niet stil gezeten, zeker niet! Maar geen blog. Stom.

Mijn laptop was gecrasht. Letterlijk gevallen. Beeldscherm in twee. Ik wilde een nieuwe. Er is zoveel keuze. Redde mij aardig met de smartphone. Dacht ik…

Nou…Daar kun je toch nog wel eens wat mee missen. Belangrijke mails wachtten onnodig lang op mijn reply in de junk-map. Hoe die daar gekomen waren? Die ervaring was heel naar. Dat was de druppel. Ik wilde weer een laptop. Veel keuze of niet. Ik vond het ineens niet meer lastig. De keuze was snel gemaakt. Ik ben weer allround digitaal. Beter! Windows 8 is af en toe nog een uitdaging. Soms missen vertrouwde programma’s. Die zijn te downloaden. Alles lukt weer. Zo niet, is er hulp is in de buurt. Heel fijn.

Vandaag blijf ik de hele dag buiten. Geen bijzondere verplichtingen en mooi weer. Shen ligt al te snurken in de schaduw. Een fijne wandeling gehad. Ziet er heerlijk uit. Maar. Ik heb een lijstje dingen die ik wil afwerken. Herkenbaar toch? Er zijn zelfs dingen die al weken op dit lijstje zijn blijven staan. Beschamend. Uitstelgedrag. Ook mij niet vreemd. Duszzz.

Zijn die dingen dan wel nodig? Kan ik ze ook gewoon weglaten? Vergeten? Waarom doe ik ze niet? Wat houd mij tegen? Vragen en traagheid.

De oorzaak weet ik bij mezelf wel. Vaak wil ik dat het goed afloopt. Zekerheid. Als dat er niet is? Stel ik het nog even uit. Zoals met een lastig examen. Het studieboek is bijna uit, maar de stof taai. Ik betwijfel of ik de inhoud van de eerste hoofdstukken nog weet. Vandaag ga ik dat ontdekken. En een datum prikken voor de examendag. Het is tijd. Ik neem mezelf serieus. Had het toch voorgenomen?

Zo zijn er nog meer knopen te hakken en issues af te ronden. Het wordt een mooie dag! Hoop dat heel veel mensen ervan kunnen genieten. Het wordt een mooie week. Dus er valt vast voor iedereen wat moois te plannen. Geen tijd? Jawel! Eerder opstaan of uit het vaste patroon voor een keer. ALLES mag! Je bent zelf de baas! Veel plezier!

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Levenskunst. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *