Jupiter

Het is de 30ste Oktober. De Nacht van de Nacht is geweest.

Gisterenavond met andere liefhebbers de Sterrenhemel bekeken. Er was van alles te beleven. Veel georganiseerd. Veel voor kinderen. Gelukkig mochten ook volwassenen door de kijkers turen.

Het begin van de avond was mooi en onbewolkt. Jupiter was zichtbaar! Samen met 4 van zijn 63 Manen. In het donker kreeg ik uitleg over de verschillende draaiingen van de Aarde, Planeten, Sterren. Jupiter, de Grote Beer en de Kleine Beer. Ik begreep dat de sterren van de Kleine Beer gewoon niet zo fel zijn. Dáárom zien we hem meestal niet met het blote oog.

Maar de Poolster, Cassiopeia, Pegasus en de Andromeda, de Lier en de Zwaan. Die kun je wel met het blote oog spotten!

Het duizelde mij na een poosje. Niet alleen van het achterover kijken naar boven. Het is veel. Oneindig!

Voorlopig heb ik een aantal aanknooppunten, die ik op mijn Planisfeer en uit de boeken niet kon vinden. Jippie. Als een kind zo blij!

Het doel wat ik voor ogen had, is jammerlijk gefaald. Helaas. Als je geen inzicht hebt in het geheel en de materie, valt een doel blijkbaar lastig te bepalen. Logisch eigenlijk..

Met een beter beeld van de Fonkellichtjes die mijn pad elke nacht verfraaien, ben ik net zo goed gelukkig. Is dat niet veel belangrijker? Een stap voorwaarts in de goede richting. We stellen het doel gewoon wat bij. Zo blijkt de praktijk, anders dan de theorie. Zeker niet minder okay! Een gezellige zondag nog allemaal!

(PS de foto is gewoon van internet)

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Levenskunst, Wonen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *