Koe in de Bek gekeken!

Nieuwsgierig. Goedgelovig. Graag wel met een Bewijs! Toets liefst de werkelijkheid… Hebben Koeien, Schapen en Geiten boventanden voorin?

Sinds Marokko ben ik op zoek naar een Koe die zich vrijwillig aan een gebitscontrole onderwerpt. Dat lijkt makkelijker dan het is. Koeien genoeg in mijn omgeving. Lieflijk Grazend of Herkauwend in de wei. Afgeschermd door een simpel draadje. Met of zonder stroom.

Maar Jemig. Die lodderige Koeien komen razendsnel in beweging als ze het niet vertrouwen. Inmiddels is hier algemeen Koe-bekend. Zwartharige vrouwen die onder draden doorkruipen, zijn niet te vertrouwen. Alarm en vluchten!

Tja, dan een heuse Boer of Boerin om assistentie vragen. Een vriend van een vriend heeft Koeien. Al jaren. Mocht hem vragen: ‘Hebben jouw Koeien voortanden bovenin?’ Onze vriendelijke Boer bedacht zich geen moment. ‘Ja, natuurlijk hebben mijn Koeien boventanden!’ Voor hem was daarmee de kous af. Volgende gespreksonderwerp. Maar zijn Boerin kwam nieuwsgierig nader. Nogmaals mijn vraag. Oeps, besefte de Boer.. Blijkbaar was het serieus…

Samen begonnen Boer en Boerin te twijfelen. Nouja, ik mocht het dan wel controleren als ik dat zo graag wilde. Schouderophalend ving de Boer een Koe. Zette haar klem met haar kop in de stal. Nog voordat we in de buurt waren, hoorden wij zijn verbaasde schreeuw. ‘Verduld, nee! Hij hef gien tandn bohmien! Gut, dat hek nooit ‘eweeten!’

Nogmaals mocht ons slachtoffer haar snotter-neusgaten oplichten en waarlijk.. Géén boventanden staken uit haar prachtige tandvlees. Nooit gehad ook! Tuurlijk wist ik het…. Mijn Marokkaanse gids zei het immers. Mensenkennis en logisch verstand deed de rest. Schapen, Geiten en Koeien hebben geen boventanden. Nu eindelijk ook gezien! Bewijs is geleverd.

Zo werd onze dag ineens leerzaam, gedenkwaardig en grappig. Je bent nooit te oud om te leren. Verwacht dat de Boeren in onze omgeving elkaar een bijlesje ‘tandenkennis bij Koeien’ gaan geven. Kan me er heerlijk om verkneuteren.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Levenskunst, Wonen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *