Midwinter, Winterwende … de Langste Nacht …. Terugblikken én Nieuwe Plannen maken!

De kortste dag. Al enkele dagen gluur ik tijdens onze laatste ronde naar boven. De maan is rond. De lucht is donker. De 17e was hij helemaal vol. Nu nog steeds indrukwekkend.

Ik ben er nog niet uit. Wat heeft dit jaar mij gebracht? Wat neem ik mee naar het komende (half) jaar? Er is zoveel gebeurd. Er is ook zoveel niet gebeurd.

Mijn beide kinderen hebben een opleiding afgerond dit jaar. Ze hebben de kwaliteiten en kracht hun eigen weg te gaan. De laatste jaren is het loslaten naar die volwassenheid geleidelijk en goed verlopen. Er zijn zoveel mogelijkheden. Prachtig te merken waar hun hart naar uit gaat. Interessant tegelijk.

Mijn dochter heeft een ticket geboekt. ’n Moeilijk moment. Zeker ook voor haar vriend. Afscheid voor een half jaar. Reizen. Op Avontuur door Amerika. Dankzij internet kan ik haar bijna dagelijks volgen. Op afstand meegenieten. Zijn we er toch een beetje bij. De wereld zien. Mensen ontmoeten. Bijzondere ervaringen opdoen. Coachsurfen… Ze is met een vriendin. Ze is verstandig. Heb erover gelezen. Een man die aan dezelfde school als mijn dochter afstudeerde, maakte jaren geleden een reis. Middels zijn weblog werd hij bij velen uitgenodigd en gesponsord op deze trip. Geloof dat hij weinig heeft uitgegeven. Hij hield het twee jaar vol. Internet is zo veelzijdig. Toen ik haar een maand geleden uitzwaaide, waren er tranen. Veel plezier meisje! Voor mijn gevoel was er geen duidelijkheid. Hoe lang duurt een half jaar? Mis je elkaar niet juist veel meer als je af en toe online contact hebt? Toen ze in Buenos Aires was geland had ik weer rust. Het is haar zó gegund. De wereld ontdekken. Tegelijkertijd zichzelf.

Mijn zoon zit nu in het leger. Dat past bij hem. Sportief en Stoer. Hij heeft zijn opleiding afgerond. Er volgen er meer. Af en toe denkt hij ook aan mij. Stuurt een bericht. Weet dat ik ook graag in de natuur ben. Soms moet hij uren stilliggen op de grond of in bosjes. Dat kan zo fijn zijn met een zonnestraal op je gezicht. Meestal komt hij na een week vermoeid terug. Regen en kou. Met kleren aan in het water gewerkt. Hard getraind en weinig geslapen. Tassen vol vuile was. Misschien volgend jaar naar Mali …. Uitzending. Neehè. Voor Vrede en Veiligheid? Zijn eed afgelegd. Voor Vrede & Veiligheid op Aarde. Echt Kerst. Niet zoals het thema andere jaren door mij is beleefd. Ver van mijn bed. Nu tastbaar dichtbij. Als hij gaat reizen is er géén rust. Zijn avontuur wil niemand dan meegenieten. Wat een overdenkingen deze langste nacht!

Ikzelf. Mijn plannen? Mijn avonturen? Nieuwe klanten voor KlaverPlan. Dat is gelukt. Met de vernieuwde site en mijn blog beter vindbaar. Meer klanten is mijn doel. Heerlijk mensen te inspireren. Te helpen vóóruit te komen. Wensen waar te maken. Groot of Klein! De economie trekt weer wat aan. Heel langzaam. Dat biedt voor iedereen weer nieuwe kansen!
Parttime bij mijn loonbaas is ook altijd beweging. Steeds geweldig fijn. Dit jaar weer een diploma behaald. Volgend jaar staat er meer opleiding gepland. Studeren en leren! Heerlijk! Helaas… ‘Boventallig’ was ik nog nooit. ’n Onverwacht Ongewenst avontuur. Dat is goed voor enkele nachtmerries geweest. Ik ga daar ook mijn weg in vinden. Zo kun je als je veilig thuis bent ook op reis zijn…

Privé? Mijn nieuwe omgeving en situatie is fijn. Samen zijn en werken met een Perfectionist is vernieuwend. Ik houd van snel schakelen, nadenken en handelen. Hij van denken, uitwerken en controleren. Hij vertraagt mij. Ik jaag hem op. Samen zoeken we die juiste Beweging. Uit de ‘comfort zone’. Vooruitgang. Wat onze doelen zijn, hangt al in onze gedachten. Hoe het wordt, zal de toekomst uitwijzen.

Fijn om die plannen te maken. En … dan óók Uitvoeren. Dat is het mooiste. Altijd weer! Ik wens iedereen een Geweldig Fijne Winterwende!

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Levenskunst, Werken. Bookmark de permalink.