… Ontvoerd …

Johan uit Stellendam nodigde mij uit voor een barbecue. Mijn kinderen mochten ook komen. Eind augustus al groot in mijn agenda gezet. Beide kids zouden mee. Gezellige dag in het verschiet. Kon ik het mooi combineren met een bezoek aan mijn moeder en nog wat andere mensen in Zeeland kort aandoen.

‘s Ochtends vroeg, vroeger dan mijn dochter, zoon en zijn vriendin wilden, op weg. Altijd kans op een file. Nabij Rotterdam scheurde mijn dochter een benzinestation op. Even plassen, bekende ze. Maar goed dat zij achter het stuur zat, want ik zeg altijd dat we er bijna zijn. ‘Hou het maar op.’

Er werd niet geplast. Ik werd ontvoerd en moest al mijn plannen vergeten! Die mensen moest ik maar afbellen. Had niets meer te vertellen. Mijn kinderen lachten, maar ik voelde onmacht en grote schrik. Johan heeft net een nieuwe kas en ik had me verheugd op zijn tuin en een gezellige dag. Wat nu dan?

Tijd en plaats verdwijnen met een blinddoek. Niets aan. Het gaf wel rust. Ze vertelden dat ik een halfuur moest wachten, maar dát was mijn eigen schuld. Had niet gebeurd als we om 9 uur vertrokken waren.

De blinddoek ging af. Ik stond oog in oog met mijn tantes en ooms, die zongen dat ik nooit alleen zou wandelen. Mijn eigen lieve familie! Vier, zelfs vijf bekende gezichten die warmte uitstraalden. Déjà vu. Gisteren aan de rand van het weiland. Briesten de paarden mij dat ook toe. De hoop en liefde zit in je hart. Tijd en afstand betekenen niets.

Mijn eigen kleine Meisje verraste mij met een heuse familiedag. Alles geregeld. Alles geheim. We wonen zo ver van elkaar. Iedereen is zo druk. En Ik ben eigenlijk maar een nichtje. Maar … Samen hebben we Geschiedenis. Mijn oma en opa, Joop en mama passeerden de revue. Mijn hele jeugd was elke zondag zo. Alle familie die kon, kwam koffie drinken bij mijn oma. Ik genoot er altijd intens van. Voortaan kan ik terugdenken aan onze Jour. Mijn oma was net zo trots op Zoë als ze was op mij. En terecht. Het was een fantastisch idee tot in de puntjes uitgewerkt. Een waardevolle herinnering. Liefdevol Ontvoerd voor een Familiedag!

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Levenskunst. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *