Reflectie onder de Koude Sterrenhemel

Het is winters. De avondrondes met Shen zijn koud. Zoals altijd snuffelt Shen de grond af en check ik de sterrenhemel boven. Vaste prik. Geeft ons voldoening. Het klopt.

Een aantal jaren geleden zag ik ‘Into The Wild’. Dagenlang heb ik mij verdrietig gevoeld na het zien van die film. Moeite de emoties te verwerken die het bij mij losmaakte. De jongeman Chris, die weg moest uit zijn veilig omgeving. Dacht dat hij in Alaska moest zijn. Het wonderlijke doel van zijn leven ontdekken door alleen maar bewust te leven. Het werd zijn dood. In mijn ogen ongelooflijk en onnodig.
Een aantal ideeën uit zijn dagboek hield mij steeds bezig. Tegenstrijdige gedachten en boodschappen bevatte het voor mij. Het heeft lang geduurd tot ik de gevoelens kon loslaten.

Tot ik op zo’n zelfde koude eenzame winteravond samen met Shen de sterren bewonderde. Toen pas kon ik deze twee schijnbare tegenovergestelde quotes een plekje geven. Hoewel ik hunkerde naar een medemens om samen mee te genieten van de schoonheid van de sterren, de heerlijke rust van de natuur op een nachtelijk tijdstip dat menigeen allang in bed ligt. Voelde ik slechts grote Dankbaarheid. Dat ik in alle eenzaamheid mocht genieten van wat dit leven bracht.

Plotseling. Zomaar uit het niets. Plaatsten vier paardenhoofden vanuit de duistere wei achter het draad zich pal voor mij. Hun adem verwarmde mijn gezicht. Gaf troost. Op dat moment snapte ik het. Je bent nooit alleen. De Liefde en het Geluk zit in Alles om ons heen. Wanneer je je ervoor open stelt! Je hebt geen mensen nodig om gelukkig te zijn! Natuurlijk! De ene statement sloot de andere niet uit… Geluk, hoop en liefde zit in je eigen hart. Je hoeft er alleen maar bewust voor te zijn.

De bedoelde quotes uit Into The Wild van Christopher McCandless:

‘Happiness is only real when shared.’   en

‘You are wrong if you think that the joy of life comes principally from the joy of human relationships. God’s placed it all around us, it is in everything and in anything we can experience. People just need to change the way they look at things.’

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Levenskunst, Werken, Wonen. Bookmark de permalink.