Surfen op de TIJD

Lezen, studeren. Daar besteed ik tijd aan. Over time managing en verandermanagement. Hoe je klanten gelukkig maakt. Wat je een perfecte adviseur maakt. Over relaties en persoonlijke groei. Er is zoveel te leren. Er zijn zoveel verschillende inzichten.

Sommige boeken lezen lastig. Soms zit er eentje tussen die verrast. Laatst was dat: ‘Ik heb de tijd. Tijdsurfen’ van Paul Loomans, zenmonnik. Ik genoot al tijdens het lezen. Simpel en vernieuwend. Geen to-do lijstjes afwerken. Juist afgaan op je intuïtie en dat waar je zin in hebt. Geweldig, toch?

Dus bij deze deel ik de tips van Paul Loomans:
De methode ‘Tijdsurfen’ bestaat uit zeven aanwijzingen die natuurlijk aanvoelen. Zij maken het mogelijk om te surfen over de golven van de Tijd. Je leert hoe je op je gevoel kunt vertrouwen bij de keuze van wat je gaat doen. Je doet daardoor de dingen niet alleen geïnspireerd, maar ook heel effectief. Je gaat een ongedwongen vorm van aandacht ervaren bij alles wat je doet. Maar bovenal ontstaat er een innerlijke rust die je telkens opnieuw laat voelen: ik heb de tijd.

Zijn zeven aanwijzingen:

  1. Doe één ding tegelijk en maak het af
  2. Sta stil bij wat je doet en aanvaard de handeling
  3. Schep ‘witjes’ tussen je activiteiten (pauzes)
  4. Geef volle aandacht aan aankloppers (wat ongepland tussendoor komt)
  5. Maak jezelf bewust van knagende ratten (zaken die je voor je uitschuift ) en transformeer ze in witte schapen
  6. Observeer achtergrondprogramma’s (malende gedachten)
  7. Kies spontaan wat je gaat doen (vertrouw je intuïtie)

Meestal maak ik van gelezen boeken een uittreksel. Geen boekenverzameling bij mij thuis. Maar een uittreksel verzameling vol kennis en interessante artikelen. Terwijl ik het boek ‘Tijdsurfen’ wilde samenvatten, zocht ik naar een afbeelding. Blijkt dat Paul een eigen site heeft en zélf een samenvatting van de methode online heeft. Wat geweldig! Dit vrijblijvende. Heerlijk om levens tips te delen. Je kan er samen alleen maar van groeien.

Het boek lezen geeft nog veel meer idee bij het geheel. Het heeft mij rust gegeven. Kan me vinden in trager doelen bereiken. Het is niet erg als ik mijn to-do lijstje niet af heb. Soms heb ik daardoor juist iets gedaan wat ik al een poosje liet liggen. Of tijd besteed aan iemand die mij nodig had. Prachtig vind ik dat. Dus… wie kan ik ook blij maken met de inzichten van TIJDSURFEN?! Of … koop gewoon het boek 😉

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Levenskunst, Werken, Wonen. Bookmark de permalink.