Tandje Lager

Hoe lastig kunnen we het ons toch maken? We zijn maar druk, druk , druk… Dit moet, dat moet. Tijd tekort.
Het is toch prachtig dit warme weer? Het is perfect ’s zomers. Al heb ik veel klussen die ik wil bewerkstelligen. Het gaat gewoon niet in het tempo dat ik gewend ben.
Is dat erg? Nee toch, joh! Gewoon een tandje lager. We doen alleen het hoog nodige. Prioriteiten stellen. En zorgen voor voedzaam, eenvoudig maar gezond eten.

Deze dagen herinner ik mij mijn oma zeggen: ‘Morgen is er weer een dag. Het werk blijft wel liggen…Kom, we nemen eerst wat arbeidsvitaminen….’  En wat dat betekende?
Gewoon lekker kletsen en niksen. Met buurvrouw of familieleden die volkomen onverwacht en vaak ongelegen binnen kwamen vallen. Gezellig. Bij praten. Uitpuffen. IJsje smikkelen. Ach, wat maakt het uit. Morgen is er weer een dag….
En zo niet? Dan kun je er vandaag maar beter volop van genieten!
Genoeg ellende in de wereld. De afgelopen dagen weer eens goed beseft. Dat het leven raar kan lopen. Mijn dochter kwam na een half jaar godzijdank veilig terug van haar wereldreis. Veel anderen hebben geen morgen om van te genieten na ‘MH17’. Dát besef. Geniet van elk moment. Rustig. Bewust. Met deze hitte gewoon een tandje lager….

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.