Tussen Hemel en Aarde

Ik geloof dat er méér is tussen Hemel en Aarde. Dat wij stipjes op deze Wereldbol vóór en na ons moeizame bestaan gewoon dezelfde stipjes blijven. Maar dan anders. Hoe, waar? Geen Idee..

Ik geloof niet (meer) in God, omdat Hij en zijn verhalen net als Roodkapje verzonnen zijn. Leerzaam, maar verzonnen. In het Goede geloof ik heilig. Het Goede Leven, waarin wij mensen de meest moeilijke rol kregen. Planten en Dieren hebben geluk. Zij functioneren ook zonder dat ze zichzelf richtlijnen opleggen.

Ooit heb ik mij als Indiaan het gelukkigst gevoeld. Eén met de natuur. Waarschijnlijk in een zacht klimaat. Mijn stellige overtuiging! Van kind af al. Pas als volwassene durfde ik het hardop te zeggen. Enkele mensen noemen het raar. Anderen boeit het niets. Mij ook niet. Het is zo.

Met mensen die zichzelf spiritueel noemen, heb ik weinig prettige ervaringen. Kwamen op mij verheven over. Alsof ze beter en slimmer zijn. In mijn ogen hebben alle wezens bestaansrecht. Ook die wellicht minder (geestelijk) vermogend zijn. Waarom zouden die niet spiritueel zijn? Houd me liever bij de basis. Lief zijn voor Jezelf en voor Elkaar. Noem het Levenskunst.

Afgelopen Kerst. ’n Dagje met mijn kids. Bespraken het jaar, onze verhalen, wensen en plannen. Mijn dochter vertelde dat ze zich in een zelf-management boek had gestort ná een recente sollicitatie afwijzing. Ze had de béste van internet geplukt…Ik was benieuwd! Welke dan? Het was ‘Dromen, Durven, Doen…’ van Ben Tiggelaar.
Ik vertelde hoe dat boek ooit in 2008 op mijn pad kwam. Het hielp bij het erkennen van mijn diepste dromen. Ik ben ernaar gaan handelen. Op diverse bijzondere momenten in mijn leven heb ik Ben persoonlijk gesproken.
Mijn zoon vertelde dat hij ook een boek had gekocht. Niet zo dik. Hij houdt weinig van lezen. Wist de titel niet. Het ging ook over dromen en plannen maken. We waren nieuwsgierig. Welke? Hij pakte zijn tas… Hoe bizar! Dat ook hij nét die dag in een boekwinkel in Zwolle precies datzelfde boek van Ben Tiggelaar had gekozen!

Toch best bijzonder dat binnen mijn bescheiden gezin driemaal afzonderlijk van elkaar zijn DDD-Boek hebben gekozen voor inspiratie! Ik mailde Ben gisteren om hem hierom te laten glimlachen. Ontdekte dat hij voor de ‘Maand van de Spiritualiteit’ een Essay schreef.
Zo voelt het vandaag vandaag 15 januari 2016 alsof ik er toch niet aan kan ontkomen … die zweverige betweterige Spiritualiteit!

Dus voor de liefhebber: de maand van de spiritualiteit duurt nog tot én met Valentijnsdag!MvdS16_Logo-website-datum_k

Dit bericht is geplaatst in Levenskunst, Werken. Bookmark de permalink.