Tussenstand van de Sterren

Vannacht na middernacht de laatste ronde. Warme jas en goed voorbereid.           

Ik wilde een veld te vinden met een wijds uitzicht. Mijn studie wees uit dat Orion niet zo hoog staat. Het lukte. Terwijl Shen iets eetbaars vond, verzuchtte ik. Jammer zo helemaal alleen te staan genieten. Al dat moois. Niet kunnen delen.

Orion gevonden. Eindelijk weer! Grote Beer achteroverhellend aan de andere kant. Goedenacht gegroet aan beiden. Nog veel meer te zien. Zo prachtig, dat ik niet weg kon komen.

Geritsel kondigde wezens aan. Voorzichtig schuifelend staken vier paarden hun hoofden over het prikkeldraad naar mij uit. Twee merries en twee veulens. De ene al veel groter dan de andere. Schichtig en nieuwsgierig genoeg om samen te informeren wat er te beleven is. Ik legde ze uit dat ze een geweldige Sterren uitkijkplek hebben. De weidse blik over een groot deel van de rijk fonkelende hemel. Of ze er ook zo van genoten?

Ze briesten zachtjes warme lucht. Blijkbaar niet onder de indruk. Vast besloten met hun hoofden gericht naar mij aan de andere kant van het draad. Totaal geen interesse in het Hemelse Natuurschoon. Steeds dichterbij en vragend om aandacht. Mijn uitzicht was veranderd in vier verschillende heerlijk ruikende enorme Paardenhoofden.

Verderop in het parkje vlakbij mijn huis. Waar ik altijd al een mooi zicht heb op de Sterren. Probeer ik het nogmaals. Plotseling flitste er een licht uit de hemel. Vuurwerk. ’n Vallende Ster. Een rilling over mijn schouders. Mijn wens. Niet zo alleen te zijn kwam weer boven.

Meteen schud ik mijn hoofd. Zeurpietje. Schaam je! Stond je net niet neus aan neus met vier schatten? Is er niet altijd een zwartharige liefde die zijn hoofd oplicht en je volgt met alles wat je doet?

Slenterend zachtjes zingend besluit ik vannacht. Herken nog geen planeet. Misschien moet ik eens naar de opticien. Van de studie op die sterrenkaarten en mijn Planisfeer krijg ik hoofdpijn! Wat een kleine lettertjes. En in de hemel lopen helemaal geen strepen tussen de sterren. Lastig. Nog maar een week voor de Nacht van de Nacht! Heb al zoveel geleerd. Weltrusten allemaal!

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *