Verban Het Nieuwe Kastje Kijken!

Jaren geleden ben ik gestopt met kijken. Misselijk was ik ervan. UIT dat ding! Af en toe volg ik nog de actualiteiten. Zap uit verveling alle zenders langs. Maar meestal zak ik ongeïnteresseerd voor de tv neer, als ik toe ben aan een welverdiend dutje. Prima uitvinding daarvoor! Wat een bevrijding niet meer mee te kunnen praten met collega’s over Goede Tijden en andere suffe programma’s. Kastje kijken? Niets voor mij. Ik wil leven in de échte wereld en zelf ervaringen opdoen in plaats van eindeloos toekijken.

De laatste tijd realiseer ik me dat ik méér afstand zal gaan nemen van mijn Nieuwe Kastje Kijken. Hoe interessant is nu.nl, waar ik uiteindelijk toch in de achterklap uitkom. Hoe geweldig interessant het is, wat iedereen liked op Facebook. Wie is vrienden met wie. Zijn dat ook ‘vrienden’ van mij? Facebook, Linkedin en YouTube zijn voor mij net zo tijdrovend aan het worden als ik haatte van de tv voorheen. Prachtige bewustwording. Lastig, omdat YouTube filmpjes toch ook vaak interessant en grappig kunnen zijn. Hoe je het ook bekijkt. Het blijft ordinair ‘Kijken naar het Kastje’. Superzonde van mijn tijd!

Heb er nog geen pasklare oplossing voor. Ga gewoon ‘fingerspitzen’ wanneer ik voor mijn gevoel zinloos bezig ben. Kan er zeker een hoop tijdwinst mee behalen. Die kostbare éénmalige tijd en aandacht liever aan zinvolle dingen besteden! Mijn ouwe trouwe Shen bijvoorbeeld! 😉

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Levenskunst, Wonen. Bookmark de permalink.