Volle Maan

Vannacht was hij vol. Na een tijd wassend te zijn geweest. Eergisteren was Jupiter rechtsonder hem te zien. Heb niet zo’n mega kijker waarmee Jupiter helemaal is te ontwaren. Ik wist dat hij het was, dus we zwaaiden naar elkaar.

Ik las: Volle maan is de opwindendste maanfase. De Maan en de Zon staan nu precies tegenover elkaar aan de hemel. Zo ver mogelijk van elkaar verwijderd. Veel mensen slapen dan slecht en in deze periode zijn slaapwandelaars actief. Sommige dieren zijn onrustig. Honden blaffen soms de halve nacht. Kruiden en wortels die op deze dag worden opgegraven, hebben een bijzonder intensieve werking. Er worden meer kinderen geboren dan de rest van de maand. De voornaamste kenmerken van Volle Maan zijn grote emotionaliteit en voelbare onrust.

Een boer vertelde mij dat als de Maan ook overdag te zien is, we nog wel een tijd hetzelfde weer houden. Het is Koud. Mistig. Wennen. Ben niet blij met die waterkou. Het zonnetje scheen nog zo mooi afgelopen weekeind. Winterbanden, dikke jas en handschoenen. Tjonge. Wat een omslag. Was er nog niet helemaal op verdacht.

Bijna dagelijks krijg ik mail. ‘n Reminder van wat je in de hemel kunt waarnemen. Zou er zelf niets van weten te maken. Gisteren luidde: ‘De oranjerode planeet Mars en de blauwwitte hoofdster Regulus in het sterrenbeeld Leeuw staan deze week dicht bij elkaar aan de hemel. Het tweetal staat rond 06.00 uur hoog in het zuidoosten.’

Op dat moment draaide ik me lekker om in mijn warme bedje. Kon er bijna niet uit komen vandaag. Misschien dat ik later deze week nog de kans krijg Remulus en Mars te bekijken?

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.