Vrouwendag

Alle jaren sta ik er bij stil. Wereldvrouwendag. Hoe krachtig vrouwen zijn. Hoe we elkaar daarin kunnen versterken. Daaraan ook herinneren. Niet in de dagelijkse hectiek onszelf wegcijferen. Zonder de warmte en kleur die vrouwen aan onze samenleving geven  is onze Wereld kansloos.

Bij mij in de buurt zijn de meeste activiteiten het afgelopen weekeind gehouden. In Zwolle organiseert het Zwols Vrouwenplatform een mooie inspirerende avond op de échte Internationale Vrouwendag. Voor meer info neem gerust een kijkje op hun site!

Zelf sluit ik dit keer niet aan. Enerzijds omdat ik mezelf met beide benen op de grond vast zet én het programma minder sterk (te zweverig) vind dan gewoonlijk. Anderzijds is dinsdag mijn nieuwe sportavond. Ik ga mooi sportief zijn.
Maar … als ik afgemat thuis kom, zet ik wellicht de tv nog aan. Daarop wordt een documentaire uit Staphorst getoond.
Over het Geloof en hoe Vrouwen daarin hun weg zoeken. Het Geloof dat voornamelijk door mannen wordt gedomineerd en waarin het verdraaid moeilijk kan zijn voor krachtige modern denkende vrouwen. Dus als je thuis blijft vanavond: een aanrader.

Ik wens iedereen een bijzonder mooie Wereldvrouwendag. Mannen én Vrouwen. Omdat we er samen wat moois van kunnen maken in deze wereld. Proost!

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Levenskunst, Werken. Bookmark de permalink.