Wabi Sabi = Inspiratie in deze (Energie) Sprokkelmaand

Alsof niets mij de laatste tijd bezig houdt? In tegendeel! Inspiratie ontbrak om er een Blog aan te besteden. Helaas.

Februari noemt men Sprokkelmaand. De Winter is pas echt begonnen. Speculatie alom over de Elfstedentocht. Iedereen krijgt een kans om deze week op de ijzers te staan. Het blijft zo IJskoud! Brrr.
Van een Professional Organizer wordt geacht dat zijn thuis uitermate georganiseerd is. Tot mijn spijt is dat deze maand niet zo bij mij. Waar het precies aan ligt, kan ik wel verklaren. Tuurlijk. Maar. Het is net als bij ieder ander geen excuus.

Als ik ’s avonds thuis ben, geniet ik van de warmte en gezelligheid. Zet af en toe zelfs een film op. Normaal onvoorstelbaar, maar nu verwen ik mezelf met die rust. Energie sparen. Niet zoveel van jezelf vergen. Doen wat moet en misschien iets meer. Maar dan is het ook genoeg. Het zit er even niet in.
Wat een geluk dat ik in ‘Wabi Sabi’ geloof. De schoonheid van imperfectie. Alles om mij heen is goed, zoals het is. Ikzelf ook. Wat geeft het als de afwas nog staat? De ramen een sopje nodig hebben?  Niet alles stofvrij is?
Mijn oma zei altijd: ‘Meisje, het werk blijft wel liggen.’ Inderdaad komen ook hier géén kabouters het werk stiekem doen. Nou, dan wacht het werk maar totdat ik er de energie voor heb.

Natuurlijk kom ik mijn afspraken keurig na. Vol energie en plezier. Vanzelf. Mijn werk is reuze fijn! Maar dan..verwen ik mezelf met een zonnebankje, thee en chocolade. Kijk met een glimlach naar mezelf. Ook ik ben niet perfect. Februari kom ik Energie zuinig door deze keer. En ga mezelf er niet om haten. Ik weet zeker dat ik niet de enige ben. ‘Wabi Sabi’.;-) Het is wel goed zo.
Ik wens iedereen een gezellige en knusse (energie) Sprokkelmaand!

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Levenskunst, Werken, Wonen. Bookmark de permalink.