Water van de Rijn

Na een wandeling met verkeerd schoeisel had ik kletsnatte voeten. Mijn tuin is helemaal sompig. Vanaf de weg stroomt het regenwater gutsend in de putten. Het verbaast mij te horen dat de Rijn nog zo’n laag waterpeil heeft. Een laagte record. Al die regen zo oneerlijk verdeeld?

Na wat speuren op het wereld wijde web heb ik veel ontdekt. Dat er echt een droge periode heerste. Kan me er niet zoveel bij voorstellen. Mijn haren zijn nog steeds nat van de bui! Het stroomgebied van de Rijn droog? Sinds September en Oktober al minimaal neerslag. November zelfs een droogterecord! Het al lage grondwaterpeil helpt ook niet. Zou graag een buitje die kant op sturen. Een beetje afwisseling op deze donkere dag. 

Wel of niet een Klimaatverandering? Ik lees verschillende verhalen. Zou het ook niet weten. Kan het de economie gaan beïnvloeden zoals men vreest? Wij hebben het nog niet zo in de gaten. Maar… dan is er vast een goede draai aan te geven.

Zou er niet een schip gebouwd kunnen worden dat wel dezelfde lading houdt, maar niet zo diep ligt? Of meerdere kleinere schepen die het milieu minder belasten. Meer personeel aan het werk hebben. Minder en minder zware lading aan boord. Met de technologie van nu kunnen we vast met lichtere materialen fabriceren. Zou zoiets slecht zijn voor de economie?

Kijk, ben ik vandaag vrij. Overweeg ik dit soort dingen. Nu makkelijk een Pizza in de oven gezet. Geen zin meer om over zoiets triviaals te prakkiseren. Het Water van de Rijn en andere zware overwegingen hielden mij vanmiddag bezig. Zachtjes blijft de regen druppen… Fijne avond!

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *