Zomer Avonturen

Zomer is er. Afwisseling zoals altijd in de hondsdagen. Het zijn speciale dierbare HONDS-dagen voor ons. Lekkere temperatuur. Toch altijd bedacht zijn op een verfrissend buitje. Kleurige Hortensia’s schitteren alle tuinen uit. Een lust voor het oog.

Dankzij een aanhanger achter mijn fiets, kan ik deze dagen genieten samen met mijn trouwe ouder wordende hond. Op een bijzondere manier. Als alternatief voor héél traag wandelen, benauwd autorijden of thuis blijven. Samen actief buiten zijn. Hij vindt het matig, vertrouwt op mij. We vertrouwen op elkaar! Als ik hem zonder riem los in de aanhanger laat zitten. Toch redelijk druk verkeer af en toe. Hij blijft kalm zitten. Zooo Braaf. Tot ik hem eruit haal. Ergens bij heerlijk geurend gras, gezellig terras, schaduwrijk bos of bij bekenden. Kan hij weer rondscharrelen op zijn eigen trage tempo.

Het is een feest om zo samen op avontuur te gaan. Want DAT is het. Weer een nieuwe fase van onze liefdevolle vriendschap. Hij is bejaard. Ik moet het accepteren. Respecteren. We maken er het allerleukste van. Een uitdaging om telkens weer inventief te zijn. Zodat het voor ons allebei spannend is. Hij is graag bij mij. Altijd zo geweest. Ik heb hém graag bij me. Zal altijd blijven. Zo lang het nog mag duren… Vandaag is hij weer uitgebreid gepoetst, gewassen en tegen vlooien behandeld. Daar kan hij toch zo slecht tegen! Eén vlo betekent hel voor Shen. Allergie tot en met. Dus dat voorkomen we zoveel mogelijk. Met dit benauwde weer is het niet overbodig.

Shen ligt naast me. Tevreden. Slapend. Onwetend. Dat het mooie lange weekeind voorbij is. Weer werken morgen. Maar ook: Plannen maken voor een volgend avontuur samen! Fijne werkweek!

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Levenskunst, Werken, Wonen. Bookmark de permalink.